over mij

Even voorstellen

Ik houd me bezig met het ondersteunen van scholen en besturen op weg naar boeiend opbrengstgericht onderwijs in een lerende school.
Ik verzorg inleidingen, workshops en cursussen voor schoolleiders en teams.
Systeemdenken neemt bij al deze activiteiten een centrale plek in.

Van 1973 tot 2000 was ik werkzaam in het basisonderwijs. Eerst als leerkracht en gedurende de jaren negentig als schoolleider. Tijdens de schoolleidersopleiding bij Magistrum maakte ik kennis met het concept van de school als lerende organisatie. Vervolgens heb ik me op dit terrein steeds verder gespecialiseerd. Na vier jaar bij de Onderwijsbegeleidingsdienst in Limburg begon ik in 2004 samen met Guus Geisen met een eigen bedrijf: Natuurlijk Leren. Ik studeerde onderwijskunde en volgde trainingen bij onder meer Peter Senge, Michael Fullan, Otto Scharmer, Daniel Kim en Margaret Wheatley.

Ik schreef diverse boeken over boeiend onderwijs en leiderschap in een lerende school. Mijn bekendste boeken zijn is “Ont-moeten”en “Van moetisme naar moreel besef” (samen met mijn veel te vroeg overleden collega Arsène Francot).

Na een periode van 18 jaar Natuurlijk Leren vervolg ik een deel van mijn werkzaamheden in mijn eentje onder de naam Jan Jutten Training en Ontwikkeling.
Een overzicht van mijn activiteiten ziet u onder het kopje ‘aanbod’.

Voor de bestellingen van boeken verwijs ik graag naar de website van mijn voormalige collega’s Marjolein van der Klooster en Corrinne Dekker:

www.lereninverbinding.com

Enkele artikelen die kunnen helpen wat meer zicht te krijgen op mijn werk, vindt u onder het kopje ‘artikelen’ op deze website.

De uitgangspunten van Jan Jutten Training en Ontwikkeling blijven grotendeels gelijk aan die van Natuurlijk Leren BV. De belangrijkste vindt u in de mindmap op de homepage (met dank aan Truus).